שתלים קצרים בארץ לעומת העולם

הטכנולוגיה הרפואית מתקדמת בחלוף השנים ומה שהיה נראה לפני עשור(ולעיתים גם פחות) כבלתי אפשרי, היום נראה לא רק כאפשרי אלא כמשהו שעוד יכול להתפתח ולגדול. מבין מגוון ההמצאות שמעניקים לרפואה יכולות אפקטיביות ומצוינות לריפוי, התפתחו בשנים האחרונות גם טיפולי השיניים ומבין ההמצאות הרבות שהתווספו ניתן למנות גם כן את השתלים הקצרים. שתלים אלו הפכו להיות פופולריים במיוחד בקרב רופאי השיניים בישראל, כאשר הם הופכים מעולים גם עבור מטופלים בעלי מחלות רקע כאלו ואחרות וגם למצבי קיצון הדורשים טיפול רחב וחודרני יותר. עם זאת ישראל הפכה בשנים האחרונות למעצמה בכל הקשור להשתלות שיניים ולשתלים קצרים בכלל, אך איפה היא עומדת אל מול שאר העולם?

שתלים קצרים בישראל

בעבר הלא רחוק אחד הטיפולים הפופולריים(ושעודנו נחשב לכזה) היה השתלת עצם, ההליך שמתבצע במעל לחמישים אחוז מהמטופלים שצריכים השתלת שיניים, הינו הליך הדורש חדירה אל אזורים רגישים מאוד של הפה. שתלים קצרים לעומת זאת ניחנים במשטח פנים רחב והברגה קצרה אל אזור השן, כאשר רוחב פנים המאפשר לשתל שמורכב מעל להישען בצורה מעולה על השתל ללא צורך בעצם. בשנים האחרונות ניתן לראות כי ישנה עלייה בטיפולים דרך שתלים קצרים, כאשר אל שתלי ה"בייקון" מצטרפים שתלים מתוצרת ישראלית כמו "פרימדון" עם אחוזי הצלחה לא קטנים. יחד עם אלו גם זמינות השתלים הקצרים בעוד ועוד קליניקות שיניים ברחבי הארץ, מחזקים את הנתונים ומראים כי השימוש בשתלים הקצרים רק עולה.

שתלים קצרים בעולם

בעולם המערבי שתלים קצרים גם כן נחשבים לבין החידושים הבולטים בעולם רופאת השיניים, עם זאת באירופה למשל אפשר למצוא כמה סוגים של שתלים קצרים. הראשון מבניהם הוא מבית "Straumann" השוויצרית, לה מספר לא קטן של שתלים קצרים עם אחוזי הצלחה של מעל ל95%. בארה"ב ניתן למצוא את שתלי הבייקון בפריסה רחבה ברחבי העולם ובארצות הברית בפרט, השתלים בעלי ותק של מעל ל30 שנים נחשבים למאוד פופולריים גם בישראל. אך בנוסף לטיפולי השתלים הקצרים ישנו גם טיפול מבית "נובל-ביוקר" השוודית והוא שיטת " ALL ON 4" המטפלת במספר שתלים בו זמנית.